Šobrīd Latvijā pārtikas piegādes tirgus pieprasījums paliek arvien lielāks. Kā arī neņemot vērā dažus ekonomikas lejupslīdes momentus, gatavo ēdienu piegādes sfēra katru gadu pieaug apmēram par piecpadsmit līdz divdesmit procentiem. Turklāt saskaņā ar pētnieku redzējumam šī tendence augt turpināsies arī tālāk, tā kā cilvēkiem vienmēr ir būtisks jautājums, ko meklēt, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri. Turklāt nemaz nav aktuāli vai runa ir par restorānu vai arī vienīgi neliela konditoreja. Arī konditorejas Rīgā vai citās Latvijas pilsētās uzsāk piedāvāt tortes pēc pasūtījuma, pie tam palielinot savus piedāvājumu klāstu, kurā būs likti klāt arī banketi. Turklāt arī maza konditoreja piedāvā cilvēkiem ne vienīgi uzkodas banketam, bet būs sagatavota vesela banketu ēdienkarte, kā arī nodrošināta galdu klāšana izbraukumā.
Konditorejas Rīgā piedāvā labas tortes uz pasūtījumu, kā var izvēlēties?
Pirms tam, kā pasūtīt torti būtu jāpadomā, uz kādu tad pasākumu tā ir domāta, tā kā, nenoliedzami, konditoreja priekš Jums var sagatavot jebko. Taču ir jāatcerās, ka uz dzimšanas dienu nebūs nepieciešama kāzu torte un otrādi. Tagad tortes pēc pasūtījuma jau ir diezgan daudzveidīgas. Tās ir sākot no ļoti ekonomiskiem variantiem un beidzot par ar visdārgākajām versijām. Labs risinājums ir opcija pasūtīt torti, kura sastāv no mazām kūciņām, šajā gadījumā nav jāgriež torte, kā arī šis variants var būt lētāks nekā, piemēram, pasūtīt lielu. Mēs jau visi zinam, ka konditorejas izstrādājumi un tortes varētu būt ar ļoti atšķirīgiem pildījumiem. Vienkārš pildījums tiešām ir populārākā izvēle, kad tiek sūtītas tortes pēc pasūtījuma Rīgā, kur standartā biskvīts ir mitrināts ar saldūdeni un tiek pievienota ogu vai augļu kārta. Tāds rīcības variants jau ir izdevīgākais. Kaut gan varbūt izvēlēties ko interesantu un tad pasūtīt torti, pieņemsim, no burkāniem vai varbūt siera kūku? Ka arī nevar aizmirst par noformējumu, tā kā tas arī ietekmē cenu, ko noteiks konditoreja.
Galdu klāšana cenas ziņā būs lētāka restorānā vai konditorejā?
Paši banketi tad ir viens no pieprasītākajiem svētku galda organizēšanas formātiem. Tie būs piemēroti kāzām, jubilejām, izlaidumiem vai citiem notikumiem. Domājot par pasākumu, jau ir nozīmīga pareizi izstrādāta banketu ēdienkarte, obligāti ņemot vērā aicināto viesu skaitu. Interesanti, ka banketu ēdienkarte parasti būs aprēķināta gramos attiecīgi pret pasākumu ilgumu. Biznesa banketi standartā aizņem pāris stundas, un šeit uzkodas banketam tiek rēķinātas līdz 400 gramiem uz vienu viesi. Klajot galdu jubilejai vai izlaidumam, kur pasākums turpinās no 4-6 stundām, būs aprēķināts 600-1200 gramiem produktu uz cilvēku liela banketu ēdienkarte. Bet kāzu svinībās kopā ar tādu lietu, kā tortes uz pasūtījumu, tiek izskaitļots līdz 1500g produktu, kas nepieciešmi gatavojot banketu ēdienkarti vienam cilvēkam. Taču der atcerēties, ka pasākums būs izdevies un galda klāšana būs augstā līmenī tikai pārbaudītā vietā. Savukārt pati galdu klāšana cenas ziņā ir atkarīga no tā, cik daudz produktu tiks izmantots.